Vad ingår i flyttstädning av 70 kvm?

När det gäller att flytta ut från en lägenhet på 70 kvm är en av de viktigaste uppgifterna att se till att utrymmet är noggrant rengjort för de nästa hyresgästerna. Men vad ingår exakt i en flyttstädning för en lägenhet på 70 kvm? I det här avsnittet kommer vi att bryta ner de huvudsakliga komponenterna i en flyttstädning, inklusive rengöring av golv och ytor, kök och badrum, fönster, borttagning av skräp, och användning av städmaterial och utrustning. Genom att förstå vad som vanligtvis ingår i en flyttstädning kan du bättre förbereda dig för denna viktiga aspekt av flyttningsprocessen.

 1. Rengöring av golv och ytor

När det gäller rengöring av golv och ytor är det avgörande att följa dessa steg:

 1. Rensa området: Ta bort eventuella föremål eller möbler från golvet för att få tillgång till alla områden.
 2. Sopa eller dammsug: Börja med att ta bort löst smuts och skräp från ytor.
 3. Moppa eller torka: Använd lämpliga rengöringsmedel och verktyg för de specifika ytorna för att säkerställa noggrann rengöring.
 4. Uppmärksamma hörn: Glöm inte att rengöra hörnen och kanterna på golven och ytor.
 5. Torkning: Låt ytorna torka helt för att förhindra eventuell skada eller olyckor.

För största effektivitet, överväga att använda miljövänliga rengöringsprodukter och tekniker för att skydda miljön och din hälsa.

 1. Rengöring av kök och badrum

Börja med att rensa och organisera köket och badrummet. Torka av alla ytor, inklusive bänkskivor, skåp och apparater, med lämpliga rengöringsmedel. Rengör vasken, kranen och avloppet noggrant för att avlägsna all uppbyggd smuts och kalkavlagringar. Skura och desinficera badrummets armaturer, såsom toaletten, duschen, badkaret och kaklet. Avsluta med att moppa golven och se till att det finns ordentlig ventilation i båda områdena. För extra glans, överväg att använda miljövänliga rengöringsprodukter och mikrofibertrasor för ett mer hållbart tillvägagångssätt till städning.

 1. Fönsterputs

Fönsterputs innebär flera steg för att säkerställa en noggrann rengöring:

 1. Samla de nödvändiga förnödenheterna: fönsterputsmedel, mikrofiberduk, skrapa och en hink med vatten.
 2. Rengör fönsterramarna och fönsterbrädorna med en borste eller trasa.
 3. Applicera fönsterputsmedlet på glasytan och använd skrapan för att ta bort det, arbeta uppifrån och ner.
 4. Torka bort eventuell fukt och ränder med en torr mikrofiberduk.

Proffstips: Rengör fönstren en molnig dag för att förhindra att rengöringsmedlet torkar för snabbt, vilket kan leda till ränder.

 1. Bortforsling av skräp

När det gäller bortforsling av skräp under processen med flyttstädning av en 70 kvm lägenhet är det väsentligt att följa dessa steg:

 1. Sortera avfallet i återvinningsbara och icke-återvinningsbara föremål.
 2. Kasta icke-återvinningsbart avfall enligt lokala riktlinjer för avfallshantering.
 3. För återvinningsbara föremål, se till att de tas till lämpliga återvinningsanläggningar.

För att göra denna process mer effektiv, överväg att anlita professionella tjänster för bortforsling av skräp eller hyra en container om det finns en betydande mängd avfall att hantera.

 1. Städmaterial och utrustning

Städmaterial:

 • Samla viktiga städmaterial som mikrofibertrasor, svampar, moppar och dammsugare.

Utrustning:

 • Se till att du har nödvändig utrustning som hinkar, skurborstar och handskar för effektiv rengöring.

Vad kan man göra för att sänka kostnaden för flyttstädning av 70 kvm?

När det kommer till flyttstädning av en 70 kvm stor bostad kan kostnaderna ibland kännas höga. Men det finns flera sätt att sänka kostnaderna och ändå få en grundlig och professionell städning. I denna sektion kommer vi att diskutera olika strategier för att minska kostnaderna för flyttstädning, såsom att göra en egen grundlig städning, välja en mindre städtjänst, undvika tilläggstjänster och jämföra priser mellan flera städföretag. Låt oss utforska hur man kan få ut det mesta av sin budget när det gäller flyttstädning av en 70 kvm stor bostad.

 1. Göra en egen grundlig städning

För att utföra din egen noggranna rengöring, följ dessa steg:

 1. Gör en checklista över rengöringsuppgifter för varje rum.
 2. Samla nödvändiga rengöringsmaterial som mikrofibertrasor, allrengöringsmedel och dammsugare.
 3. Börja från toppen, rengör tak, ljusarmaturer och väggar, sedan arbeta dig ner till golv och socklar.
 4. Fokusera på djuprengöring av badrum och kök, inklusive apparater och skåp.
 5. Kasta bort eventuellt oreda eller oönskade föremål.

I en liknande situation beslutade Maria att spara pengar genom att göra sin egen noggranna rengöring innan hon flyttade ut, vilket säkerställde att hon lämnade platsen fläckfri för nästa hyresgäst.

 1. Välja en mindre städtjänst

Bedöm dina rengöringsbehov för utrymmet för att bestämma de väsentliga rengöringsuppgifterna. Överväg att välja ett grundläggande rengöringspaket som täcker de mest kritiska områdena. Kommunicera med städtjänsten för att anpassa ett mindre tjänstepaket skräddarsydd för dina specifika krav. Jämför kostnaderna och de erbjudna tjänsterna från olika städföretag för att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet.

På 1800-talet började konceptet att anlita städtjänster vinna popularitet när urbaniseringen ökade och människor sökte bekvämare lösningar för hushållsskötsel.

 1. Undvika Tilläggstjänster

Var tydlig med dina städkrav i förväg för att undvika eventuella extra tjänster. Granska kontrollistan för städning som tillhandahålls av städföretaget. Detta kommer att hjälpa dig att förstå vad som ingår i standardtjänsten och vad som kan debiteras som ett tillägg.

Kommunicera eventuella specifika önskemål eller fokusområden till städföretaget innan tjänsten för att säkerställa att de täcks inom standardavgiften.

Proffstips: Att förstå standardin- och uteslutningar i städtjänsten kan hjälpa dig att fatta informerade beslut och effektivt undvika extra avgifter.

 1. Jämföra priser mellan flera städföretag

Städföretag

Företag Pris Kundrecensioner
A 1000 SEK 4.8
B 1200 SEK 4.5
C 950 SEK 4.9

 

Vanliga frågor

Vad kostar flyttstädning av 70 kvm?

Det beror på flera faktorer, som till exempel vilken städfirma du väljer och vilken stad du bor i. Generellt sett kan en flyttstädning av en 70 kvm lägenhet kosta mellan 2000–4000 kronor.

Vad ingår i en flyttstädning av 70 kvm?

En flyttstädning av en 70 kvm lägenhet inkluderar vanligtvis rengöring av alla ytor, dammsugning och våttorkning av golv, rengöring av köks- och badrumsskåp, avkalkning av badrum och toalett, samt rengöring av ugn och spis.

Kan jag få en offert för en flyttstädning av 70 kvm?

Ja, de flesta städföretag erbjuder gratis offertförfrågningar för flyttstädning av olika storlekar. Du kan kontakta olika företag för att få en uppskattad kostnad för en flyttstädning av din 70 kvm lägenhet.

Vad kan påverka priset för en flyttstädning av 70 kvm?

Priset för en flyttstädning av 70 kvm kan påverkas av faktorer som till exempel tillgång till lägenheten (t.ex. om det finns hiss eller endast trappor), hur smutsig lägenheten är, och om du väljer tillvalstjänster som fönsterputsning eller städning av balkong.

Får jag använda RUT-avdraget för flyttstädning av 70 kvm?

Ja, du kan använda RUT-avdraget för flyttstädning av din 70 kvm lägenhet. Detta innebär att du kan få upp till 50% rabatt på kostnaden för städningen. Se till att fråga städföretaget om de erbjuder RUT-avdrag.

Vad ska jag tänka på innan jag bokar en flyttstädning av 70 kvm?

Innan du bokar en flyttstädning av 70 kvm bör du jämföra priser från olika städföretag, fråga om RUT-avdrag, och se till att städföretaget har goda referenser och försäkringar. Det är också viktigt att se över vad som ingår i städningen och eventuella tillvalstjänster.